Vodnolyžiarska federácia nezrušila suspendáciu Rusov a Bielorusov

03.05.2023 Celý región

Ženeva 2. mája (TASR) – Medzinárodná vodnolyžiarska federácia (IWWF) neplánuje zrušiť suspendáciu pre ruských a bieloruských športovcov. Strešný orgán tak neprijal odporúčanie Medzinárodného olympijského výboru (MOV) o zrušení dištancu pre športovcov z inkriminovaných krajín, ktorí nepodporujú vojenský konflikt a mohli by tak súťažiť pod neutrálnou vlajkou.

Mnoho športových organizácií prijalo odporúčanie MOV, ktorý na začiatku konfliktu vyzýval práve na suspendáciu. "Po rozsiahlych rozhovoroch so športovcami a akcionármi sa IWWF rozhodla ponechať zákaz štartu ruských a bieloruských športovcov na svojich podujatiach. Naďalej budeme sledovať situáciu na Ukrajine a v prípade zmeny okolností zvážime svoj postoj," citovali oficiálne vyhlásenie IWWF britské médiá.

Federácia sa svojím postojom pridala k strešným orgánom atletiky, bedmintonu, basketbalu, jazdectva, športového lezenia a surfovania. Odporúčaním MOV sa naopak riadilo vedenie kanoistiky, skejtbordingu, stolného tenisu, triatlonu, zápasenia, lukostreľby, šermu, džuda, moderného päťboja a taekwonda.
 

Vyberte región